Gevel

Cauwelier garandeert een professionele gevelbekleding

Uw gevel bekleden? 


Met onze onderhoudsarme beplatingen zijn alle kleurcombinaties mogelijk. 

Cauwelier heeft gespecialiseerde vakmensen in dienst die uw gevel professioneel bekleden.

Gevelpanelen

Met gevelpanelen wordt bedoeld, trespa, sidings/gevelstroken.


TRESPA :

Trespa is de merknaam van Trespa International BV, gevestigd in Weert. Trespa Meteon is de merknaam voor de High Pressure  Laminate-plaat die speciaal geproduceerd wordt voor buitentoepassingen. Het is een massieve, compacte plaat die is opgebouwd uit houtvezels of papier, met daaraan een op fenolhars gebaseerd bindmiddel toegevoegd.

Doordat het oppervlak van een Trespaplaat een dichte moleculaire toplaag heeft, is het vrijwel ongevoelig voor weersinvloeden (temperatuur, UV-straling en vocht). Ook kan eventuele vervuiling, zoals graffiti, vrij eenvoudig verwijderd worden. Vanwege deze voordelen wordt het materiaal vrij algemeen toegepast.


Trespa wordt niet alleen gebruikt voor gevels, maar kan ook gebruikt worden om een dakgoot te bekleden. (zie verder)


SIDINGS/GEVELSTROKEN  :

Wat ?

Wil je een mooie en duurzame gevelbekleding die je buitenmuur optimaal beschermt tegen alle weersinvloeden? Door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, eenvoudige plaatsing en makkelijke onderhoud zijn sidings of smalle gevelstroken een populaire keuze. Ze zijn verkrijgbaar in pvc, composiet en hout, en diverse afwerkingen. Ook combineer je ze makkelijk met gevelisolatie. 


Je vindt pvc en composiet sidings in een brede waaier van standaardkleuren en op maat samengestelde RAL-kleuren, zodat ze naadloos aansluiten op je ramen, deuren en garagepoort. Samen met de structuur en opbouw bepaalt de kleur de look van je buitenwand. De kleur kan via een folie of in de massa aangebracht zijn. Het verschil tussen beide? In het tweede geval wordt tijdens het productieproces aan de basisgrondstof van de smalle stroken een kleurpigment toegevoegd. Bij houten sidings heb je keuze uit een natuurlijke houtlook, vergrijsde tinten of een verfkleur naar eigen smaak.


Hoe geplaatst : 

Je kan sidings op twee manieren laten opbouwen.             

       -De eerste manier is geschrankt. Daarbij wordt het bovenste deel van iedere smalle gevelstrook in de muur gevezen en vervolgens overlapt door een andere siding. Je gevel                       krijgt zo mooie, diepe schaduwlijnen ).            

       -De tweede optie is het kliksysteem. Door de sidings in elkaar te klikken volgens het tand en groefprincipe vormt de buitenwand een aantrekkelijk effen en strak geheel.


soorten : 

*PVC EN COMPOSIT 

      De ideale oplossing voor wie op zoek is naar een alternatief voor traditionele gevelbekleding in hout die niet rot en weinig onderhoud vereist.      

      Laat de gevelstroken horizontaal of verticaal overlappen en creëer op die manier diepe schaduwlijnen.     

      Of laat ze met een open voeg plaatsen voor een minimalistische look.     

      Ze zijn in 22 verschillende kleuren verkrijgbaar, met een houtnerfstructuur of een effen afwerking. Zo stel je moeiteloos een gevel naar jouw smaak samen. 

     

  Voordelen :

     -Niet meer schilderen
     -Uitgebreid pallet standaardkleuren
     -Horizontale en verticale plaatsing mogelijk
     -Zeer onderhoudsvriendelijk: je kunt ze met zeep en water afwassen
     -Vormvast: de sidings zetten niet uit en krimpen niet onder invloed van temperatuurschommelingen of vocht
     -Makkelijke plaatsing
     -Brandveilig, geluidsisolerend en bestand tegen water en ongedierte


*HOUTEN           

   Zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. 

   Met houten sidings ben je zeker van een veelzijdig en uniek resultaat.             

   Dat is mogelijk dankzij de verschillende uitvoeringen en de meerdere houtsoorten waaruit je kan kiezen.             

   Ideaal zijn houtsoorten met duurzaamheidsklasse I of II, waaronder hardhout (padouk, merbau …). 

   Net zoals thermisch behandeld hout (Thermowood). 

   Deze types kennen een lange levensduur, hoge weerstand en goede vormvastheid.


Vervangen van de bakgootbekleding door trespa

VOOR
TIJDENS


NA


Metalen wandbekleding

Wat?

Metalen gevelbekledingen bestaan jaren maar pas in de laatste decennia kennen deze een opmars. Een gevel met metaal hoeft niet enkel aan loodsen of garages gelinkt worden, het is ook toepasbaar op de traditionele woning. Metalen gevelbekledingen behoren vooral tot architecturale landschap.

Metalen constructies zijn populair bij commerciële gebouwen, zoals kantoren.  Maar ook voor loodsen en kleinere opbergruimtes. 


Voordelen :

-Is economischer en wordt vaak gekozen voor een gebouw in de industrie
-Licht en sterk, veelzijdig en flexibel
-Makkelijk te combineren
-Er zijn verschillend mogelijkheden wat kleur betreft en vorm. Het plaatsen op gebogen oppervlakten zijn mogelijk, terwijl dit toch beperkt wordt bij andere materialen.
-Snelle plaatsing


Nadelen :

-Bij gekleurde toepassingen zijn er nog onduidelijkheden omtrent de duurzaamheid. Indien nodig kan Cauwelier dit probleem moeiteloos verhelpen.

-Er moet gekeken worden bij de combinatie van verschillende soorten metalen. Een verkeerde combinatie kan leiden tot corrosie van het minst edele metaal. Bijvoorbeeld als   de regen via een koperen dak op een gevelbekleding van zink terechtkomt.


Hoe geplaatst :

Het opzetten kan gebeuren op 2 manieren :

-Vasthechten op een houten lattenwerk

-Vasthechten op een metalen ondergrond/lattenwerk.


          
VOOR
VOOR
TIJDENS
TIJDENS
NA

NA

Leien

Wat?

De vezelcement leien voor dak & gevel combineren de look van natuurleien met de topkwaliteit van onze vezelcement. Deze leien zijn zowel geschikt voor dak- als gevelbekleding. Er zijn vele soorten leien en zijn beschikbaar in verschillende formaten, kleuren en afwerkingen. Voor zowel een hypermoderne als eerder traditionele uitstraling van uw project. 


Hoe geplaatst :

De leien kunnen op vele verschillende manieren worden geplaatst. Er zijn verscheidene plaatsingsmethodes en dekkingswijzes die gehanteerd kunnen worden. Iedere techniek heeft een welbepaald uitzicht wat het materiaal een brede uitstraling geeft. Enkele voorbeelden hiervan zijn: halfsteensverband, maasdekking, Zwitserse dekking, Leuvense dekking, ruitpatroon, etc. Afhankelijk van deze plaatsingsmethode wordt onder meer het aantal leien per m² bepaald. Daarenboven kan ook zo de latafstand voor de leien worden berekend. De nokafwerking van een leien dak is dan weer afhankelijk van de dakhelling en/of smaak van de architect of opdrachtgever.VEILIG WERKEN

GEVEL OPBOUW

GEVEL OPBOUW

AFGEWERKTE GEVEL

x