Zink & koper

Cauwelier levert en plaatst al het nodige zink- en koperwerk om het dak van uw woning af te werken

Of Cauwelier ook zorgt voor de afwerking van uw dak? Uiteraard! Voor elke regenwaterafvoer hebben wij de geschikte oplossing. Van hang- en kilgoten tot bakgoten en andere fijne dakafwerking. Bovendien zorgen we niet alleen dat uw goten functioneel zijn, maar we hebben ook oog voor de esthetische meerwaarde


Renoveert u het dak van uw woning?

Dan kan het zijn dat de regenwaterafvoer verplaatst moet worden. Dat betekent dat het buitenschrijnwerk ook aanpassingen vereist. Cauwelier heeft de ervaring om dit voor u te doen. We vervangen de slechte delen van het schrijnwerk en passen het gotentraject aan waar nodig. Resultaat: een perfecte afvoer van het regenwater.


Renoveert u het dak van uw kantoorgebouw of toonzaal?

Wij voorzien uw dak van een zinken dakafwerking. Zink is een heel sterk en duurzaam product, vooral als het gemengd is met titaan. Beschadigingen kunnen we eenvoudig repareren. En we beschikken over de nodige vakkennis om een zinken dak te plaatsen.  


Zink

De keuze om voor een zinken dakgoot te gaan i.p.v. een PVC goot hoeft niet zo veel uitleg.  Zink is stevig, vorstbestendig en heeft een lange levensduur.  Een zinkgoot kan gemakkelijk hersteld worden en geeft je woning een mooiere uitstraling dan PVC. Indien voor PVC wordt gekozen is de doorslag nog dikwijls te prijs. Beter om van de eerste keer een goede keuze qua investering te doen, en die loont op termijn altijd de moeite.  Zinken dakgoten worden aan mekaar gesoldeerd. Soms een zwakke schakel. Doch dit is op te lossen door te werken met gespecialiseerde firma, zoals Cauwelier. Bovendien helpt Cauwelier je het juiste materiaal op de geschikte plaats te kiezen.

       

     
             
                 

Koper

Mag het dan alweer eens wat duurder, luxueuzer zijn en leent de woning zich daar voor? 

Dan kun je kiezen voor de uitstraling van koper. Koper heeft ook de langste levensduur. Koperen dakgoten worden in mekaar gesoldeerd, waardoor ook hier een risico op lekken kunnen ontstaan. Vandaar altijd beter te werken met gespecialiseerde vakmannen van Cauwelier.  Koper heeft op zijn beurt dan weer weinig onderhoud nodig


  
         

Gekleurd zink

Gekleurd zink wordt al lang niet meer uitsluitend in verband gebracht met dakgoten en daken.  Ook als gevelbekleding wordt gekleurd zink steeds populairder.  In combinatie met isolatiemateriaal zorgen ze voor een aanzienlijke energiebesparing.  Er is een waaier aan tinten. Biedt bovendien een esthetische meerwaarde en er zijn veel creatieve mogelijkheden. Zie verder bij gevel voor nog meer toepassingen.


             
x