Hellend dak

Cauwelier staat u bij in de zoektocht naar de geschikte dakbedekking voor uw hellend dak

Heeft uw woning een hellend dak? Wij bieden u heel wat mogelijkheden voor deze dakbedekking.

Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie heeft u keuze tussen: 

Dakpannen

Een dakpan is een dakbedekking van gebakken klei of gevormde beton die geschikt is om op een hellend dak te worden toegepast.  Op het houten dak wordt een latwerk aangebracht van panlatten op de maat van de pannen, waar de pannen met een nok op rusten. De pannen vormen een aaneengesloten geheel. Doordat ze elkaar overlappen en veelal zijn voorzien van kop- en zijsluitingen wordt een waterdicht en windvast geheel gevormd.


Er moet direct onderscheid gemaakt worden tussen een pan op basis van klei (keramische pan), of beton. Eveneens moet onderscheid gemaakt worden naar het soort klei; gemengde rivierklei, of westerwaldklei. Indien het bovenste deel van een dakpan vlak is spreekt men van vlakke of platte dakpannen en indien het gegolfd is, spreekt men van holle dakpannen. De afwerklaag speelt een zeer grote rol, immers dit is in combinatie met de vorm het uiterlijk van het dak waar men talloze jaren tegen aan kijkt.

Natuurleien

Mag het iets meer zijn? Dan is natuurlei uitermate geschikt voor uw dak. Dit volledig handgemaakte natuurproduct straalt tijdloze klasse uit. De levendige structuur in combinatie met een natuurlijke glans geven uw dak een weergaloze elegantie en schoonheid. De creatieve mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.  


Natuur- of kunstleien plaatsen, is vakwerk. Onze mensen zijn meesters in hun vak. Zaakvoerder Filip Cauwelier vertegenwoordigde België tweemaal op het Wereldkampioenschap Dakdekken en behaalde er twee keer brons.

Gerecupereerde dakpannen

Een woning met een authentiek karakter? 

Gerecupereerde natuurleien, oude Boomse/Bourgondische tegelpannen of oude, platte stormpannen geven uw nieuwe of gerenoveerde woning onmiddellijk de uitstraling waarnaar u op zoek bent. Cauwelier geeft u graag uitgebreid advies. Onze kennis van de materiaalkwaliteit biedt steevast een meerwaarde aan uw bouwproject.  


Renoveert u uw woning met gerecupereerde dakpannen? 

Dan schakelt u best specialisten in om deze materialen te verwerken. Oude materialen wijken namelijk soms af van kwaliteit en/of standaardmaten. Vertrouw op onze ervaren dakwerkers. Zij kennen hun stiel. En bovendien krijgt u lange garanties op het geleverde werk. 


           


Kunstleien

Houdt u van strakke lijnen of wilt u uw dak integreren in de wandbekleding? 

Overweeg dan zeker kunstlei of vezelcementlei. In tegenstelling tot natuurlei is elke kunstlei identiek van kleur, vorm en grootte. Het is een goedkoper alternatief dat zich uitstekend leent voor een strakke architectuur en geveltoepassingen. Cauwelier heeft gespecialiseerde dakwerkers in dienst die uw leien plaatsen.  


Renoveert u uw woning en wilt u oude kunstleien laten verwijderen? 

Dakwerken Cauwelier is een gebrevetteerd verwijderaar van asbesthoudende vezelcementproducten, zoals oude vezelcementleien of golfplaten. Het Fonds voor Vakopleiding (FVB) en de Confederatie Bouw/Dak overhandigde ons een homologatie-attest voor het demonteren van materialen in asbestcement. 


VOOR
TIJDENS
NA


VOOR
TIJDENS
NA


VOOR
TIJDENS
NA
x